fbpx

Personlig assistans i Skåne

Är du i behov av personlig assistans i Skåne så är vi på Furuboda Assistans en assistansanordnare som sätter dig som kund i centrum. Hos oss på Furuboda s du som kund alltid i centrum och vi vill givetvis att du ska vara delaktig i utformningen av din assistans. Vi på Furuboda vill hjälpa dig med helheten – allt från assistansanordnande till löneutbetalningar för personliga assistenter och givande utbildningar.
Anlita oss!Ring 0739-41 46 76

Om du väljer att anlita oss på Furuboda Assistans så får du förutom en professionell personlig assistent också en personlig assistansanordnare som hjälper dig med allt det praktiska. Våra personliga assistenter kan förutom att hjälpa dig till en smidigare och mer välfungerande vardag även erbjuda trevliga och utvecklande aktiviteter. Då Furuboda Assistans har ett nära samarbete med Föreningen Furuboda, nära havet utanför vackra Åhus i Skåne, kan vi erbjuda spännande utbildningar både för dig och dina personliga assistenter.

Personlig assistans efter dina behov

Är du berättigad för assistans så gäller det att hitta en personlig assistent som motsvarar dina förväntningar. Att hitta någon du kan lita på och som kan passa just situationen du befinner dig i kan vara svårt. På Furuboda assistans har vi lång erfarenhet och gör vårt bästa för att hjälpa dig genom processen. Vi går igenom varje steg och arbetar tillsammans med dig för att ta fram en lösning som passar alla parter.

Ett assistansbolag som sätter dig i centrum

På Furuboda Assistans har som mål att ge alla samma rätt till ett bra liv och vi lägger stor vikt på att skapa gemenskap. Oavsett vem du är och var du kommer ifrån gör vi vårt allra bästa för att få både kunder och assistenter att känna sig välkomna och att de känner att de passar in hos oss. Vi ställer höga krav hos vår personal för att kunna ge den hjälp du förtjänar. Våra personliga assistenter är vår viktigaste resurs. Vi lägger därför stor vikt på deras kompetens och gör allt för att hitta människor som brinner för att arbeta som personlig assistent. Oavsett om det rör sig om assistans för vuxna eller för barn i Skåne län ser vi med största omsorg till att tillsammans med dig välja en assistent som passar dina krav.

Vi hjälper dig att få rätt personlig assistans i Skåne län

Om du är osäker på om du eller en anhörig är berättigad till personlig assistans så ser vi gärna att du kontaktar oss så att vi kan hjälpa dig med dina frågor och funderingar. Vi kan stolt säga att vår kunskap är bred och vår erfarenhet av personlig assistans i Skåne är lång. Efter att ha arbetat med vuxna och barn en lång tid vet vi att varje människa är unik och behöver hjälp på sätt som passar just dem. Vi har alltid satt individen i fokus och kommer fortsätta att sträva mot vårt mål, att kunna ge varje människa rätten till ett rikt och betydelsefullt liv.

För att kunna hjälpa dig på bästa sätt är vi väl bekanta med Lagen om stöd och service, LSS, och är väl insatta i Försäkringskassans regler. Då vårt mål är att kunna ge rätt stöd för alla personer med funktionsnedsättning i Skåne län, att ge möjligheten att leva ett aktivt och betydelsefullt liv, är det av stor vikt för oss att aktivt jobba med sådant som försvårar just detta.

Personlig assistans för barn i Skåne

Självklart har barn rätt till personlig assistans precis lika mycket som andra. Alla barn ska ges möjligheten att leka och lära sig om livet, att få utvecklas i samma grad som personer utan funktionsnedsättning. Vi på Furuboda Assistans vet hur svårt det kan vara att lämna över en del av detta ansvar till någon annan. Alla vill kunna ta hand om sitt barn på bästa sätt och att inse att man inte klarar av att göra det är många gånger extremt svårt. Därför vill vi på bästa sätt underlätta detta genom en öppen dialog och tillsammans med föräldrarna arbeta fram ett sätt som fungerar och som alla parter känner sig bekväma och trygga med.

Du ska känna dig trygg med din assistans

Med personlig assistans skapar vi ett sätt att förlänga barnets vilja, som ofta hämmas av sin funktionsnedsättning, så att vi tillsammans kan nå en väg för att kommunicera och förstå behoven som finns och lyfta fram dem.

Med barnet i centrum hjälper vi dig som förälder att känna dig trygg i ditt eller ditt barns assistans genom att aktivt jobba fram ett sunt och ihållande samarbete. Genom att varje dag göra små saker för våra kunder, att långsamt knyta personliga band, kan vi på ett bra sätt arbeta oss fram till en gemenskap som varar. Och med vår breda kunskap inom vård och omsorg i Skåne län kan vi stolt säga att vi är bäst på det vi gör.

Mer än bara professionell assistans – Vi ser helheten

Med oss får du utöver en personlig assistent även en personlig assistansanordnare. Din personliga assistansanordnare hjälper till med allt det praktiska arbetet som exempelvis löneutbetalningar till din personliga assistent, planering av utvecklande aktiviteter med mera.

Vi finns tillgängliga för alla under kontorstid och för våra kunder finns vi tillgängliga dygnet runt vid akuta ärenden. Oavsett om du behöver komma i kontakt med oss på kvällar, nätter eller helger så finns det alltid någon hos oss som svarar när du ringer.

För oss är det viktigt att träffa våra kunder så att vi lär känna dig och verkligen förstår dina behov. Det är först när vi förstår dina behov och önskningar som vi kan leverera assistans sett ur ett helhetsperspektiv.

Vår utgångspunkt är att det är du som kund som är i centrum och det är viktigt för oss att du får möjligheten att själv bestämma hur din vardag ska se ut utifrån dina personliga behov.

Vad är personlig assistans och hur får man det?

Om du har en varaktig och omfattande funktionsnedsättning kan du ha rätt till personlig assistans.

Vilka som har rätt till assistans styrs av LSS, Lagen om stöd och service. Syftet med lagen är att du som har en omfattande funktionsnedsättning ska kunna leva ett självständigt liv utifrån dina villkor. Det är du själv som bestämmer vem som ska bli din personliga assistent och det är du som avgör vad din personliga assistent ska hjälpa dig med.

personlig assistans Malmö

Om Furuboda Assistans

Furuboda assistans startade 2005 med målet att erbjuda personlig assistans i hemmet, skolan och på arbetsplatsen.

Rötterna till Furuboda assistans står att finna i Åhus. Sedan 1960 har den ideella föreningen Furuboda erbjudit lägerverksamhet för personer med funktionsnedsättning och genom åren är det många som spenderat sin sommar med oss vid Furuboda strand. Föreningen Furuboda har under åren utvecklat sin verksamhet och är sedan 1994 en Folkhögskola.

Vi har tillstånd från IVO (Inspektionen för vård och omsorg) att bedriva personlig assistans enligt LSS och vi är även medlemmar i IfA (Intresseföreningen för assistansberättigade) och har genom dem erhållit utmärkelsen IfA-godkänd assistansanordnare.

Vad kostar en personlig assistent?

Du betalar ingenting för din personliga assistent. Det är antingen kommunen du bor i eller Försäkringskassan som står för kostnaden beroende på hur stort ditt behov är.

Hur gör jag för att ansöka om personlig assistans i Malmö?

När du vänder dig till oss börjar det med ett personligt möte. Vi träffas antingen hemma hos dig eller hos oss där vi tillsammans går igenom dina behov, förväntningar och eventuella frågor.

Känner du efter vårt möte att vi är rätt för dig hjälper vi dig med allt det praktiska och vi kommer sedan fortlöpande att ta hand om alltifrån löner, kontakt med myndigheter och ge handledning till dina assistenter.

Om du redan är beviljad eller vill få hjälp med ansökan om personlig assistans

Då kan du med fördel vända dig till oss. Vi hjälper dig oavsett om du redan är beviljad personlig assistans eller vill ha hjälp med att ansöka om personlig assistans i Malmö.