Om oss

Vi är mer än bara ett assistansbolag

Vi är en privat assistansanordnare med många nöjda kunder över hela södra Sverige. Var den du är och dela dina dagar med oss – oavsett om du är kund eller personlig assistent.

Vi på Furuboda Assistans vill vara ett föredöme i hur vi lever och verkar hållbart. För oss handlar hållbart företagande om att ha ett starkt kundfokus och välmående personal där hänsyn till klimat och miljöpåverkan, samhällsengagemang och lönsamhet genomsyrar alla delar av vår verksamhet.

Närhet

För oss är det viktigt att träffa våra kunder så att vi lär känna dig och verkligen förstår dina behov. Det är först när vi förstår dina behov och önskningar som vi kan leverera assistans sett ur ett helhetsperspektiv.

Tillgänglighet

Vi finns tillgängliga för alla under kontorstid och för våra kunder finns vi tillgängliga dygnet runt vid akuta ärenden. Oavsett om du behöver komma i kontakt med oss på kvällar, nätter eller helger så finns det alltid någon hos oss som svarar när du ringer.

Personlig assistans

Vi har tillstånd från IVO, Inspektion om vård och omsorg, att utföra personlig assistans. Vi är medlemmar i arbetsorganisationen Fremia.

Med hjärta och omtanke sedan 1960

I det vackra och havsnära området utanför Åhus grundades Föreningen Furuboda. Redan på 1960-talet erbjöds lägerverksamhet för människor med funktionsnedsättning och genom åren har många lockats att tillbringa sommaren vid Furubodas strand. Föreningen har sedan dess vuxit och blivit Folkhögskola. Med tiden sågs ett stort behov av bra assistans och det fanns många som önskade sig just Furuboda som sin assistansanordnare. I och med föreningens redan långa erfarenhet i branschen startades Furuboda Assistans år 2005, ett assistansbolag som drivs helt utan vinstintresse.

Mervärde

Genom vårt nära samarbete med Föreningen Furuboda har vi en bred och unik kompetens och kan erbjuda våra kunder ett mervärde. Furubodas anläggning ligger i ett naturskönt område nära strand och skog och är tillgänglighetscertifierad, vilket betyder att den är lättillgänglig och smidig för våra kunder. Här erbjuds olika aktiviteter och kurser och det finns både simhall och gymnastiksal.

Vision

Furuboda Assistans vision är att erbjuda dig som assistansberättigad en personlig assistans som förverkligar dina rättigheter och möter just dina behov.

Med vårt stöd och service, vår gedigna kunskap och erfarenhet vill vi ge dig de bästa förutsättningarna för:

  • att du ska kunna vara delaktig i samhället.
  • att du ska kunna leva ett bra och självständigt liv i gemenskap med andra.
  • att du i så stor utsträckning som möjligt ska få vara precis den du är.

Respekten för din personliga integritet är vår grund.

Värdegrund

Furuboda Assistans verksamhet har sin grund i en kristen helhetssyn på människan. Det innebär att varje människa är unik; att alla har lika värde och omfattas av samma mänskliga rättigheter, ansvar och möjligheter.

Detta förhållningssätt, som också bekräftas i FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning, ska genomsyra all verksamhet.

Verksamheten präglas av personlig Närhet, ömsesidigt Förtroende och Respekt för den enskildes integritet.

Transparens inom ekonomi

Det är viktigt för oss att assistansersättningen kommer våra kunder till godo fullt ut.
Därför redovisar vi helt transparent hur medlen används och enligt vårt avtal med dig som kund erhåller vi 8% av intäkten för administration.
Den transparenta redovisningen syftar till att skapa dialog, öppenhet, trovärdighet och förtroende mellan samtliga parter.
För oss är det omtanke hela vägen. De mänskliga vinsterna är vår drivkraft.

Behöver du personlig assistans?

På Furuboda Assistans sätter vi alltid kundens behov i centrum. Vi finns här för att du skall kunna leva ett så självständigt och rikt liv som möjligt.

Hos oss gör du skillnad

På jobbet ska du känna glädje och gemenskap. Att du är en del av något meningsfullt. Det är också viktigt för oss att du, precis som våra kunder, får vara den du är.