fbpx

Personlig assistans i Karlskrona

Behöver du personlig assistans i Karlskrona? Vi på Furuboda assistans erbjuder dig personlig assistans som sätter dina behov i centrum. Vi finns här för att hjälpa dig leva ett så självständigt liv som möjligt.

Vi strävar aktivt för att kunna ge alla samma rätt till ett aktivt liv och lägger stor vikt på gemenskapen. Oavsett vem du är gör vi vårt bästa för att både kunder och assistenter ska känna sig välkomna. Vi ställer höga krav hos vår personal för att kunna ge rätt personlig assistans i Karlskrona.
Anlita oss!Ring 0739-41 46 98

Personlig assistans med ett helhetsperspektiv

Hos oss får du både en personlig assistent och en personlig assistansanordnare. Din personliga assistansanordnare hjälper dig med allt det praktiska rörande din personliga assistent som exempelvis löneutbetalningar, planering av utvecklande aktiviteter med mera. Vi är tillgängliga för alla under kontorstid samt för våra kunder dygnet runt vid akuta ärenden. För oss är det viktigt att träffa våra kunder så att vi lär känna dig och verkligen förstår dina behov. Det ger oss möjligheten att leverera personlig assistans sett ur ett helhetsperspektiv.

Vår utgångspunkt är att det är du som kund som är i centrum och det är viktigt för oss att du får möjligheten att själv bestämma hur din vardag ska se ut utifrån dina personliga behov.

Vad är personlig assistans och vad krävs för att få det?

Vid en varaktig och omfattande funktionsnedsättning kan du ha rätt till personlig assistans.

Vilka som har rätt till assistans styrs av LSS, Lagen om stöd och service. Lagens utgångspunkt är att du som har en omfattande funktionsnedsättning ska kunna leva ett självständigt liv utifrån dina villkor. Det är du som bestämmer vem som ska bli din personliga assistent och det är du som avgör vad din personliga assistent ska hjälpa dig med.

personlig assistans Karlskrona

Om Furuboda Assistans

Furuboda assistans startade 2005 med målet att erbjuda personlig assistans i hemmet, skolan och på arbetsplatsen.

Rötterna till Furuboda assistans står att finna i Åhus. Sedan 1960 har den ideella föreningen Furuboda erbjudit lägerverksamhet för personer med funktionsnedsättning och genom åren är det många som spenderat sin sommar med oss vid Furuboda strand. Föreningen Furuboda har under åren utvecklat sin verksamhet och är sedan 1994 en Folkhögskola.

Vi har tillstånd från IVO (Inspektionen för vård och omsorg) att bedriva personlig assistans enligt LSS och vi är även medlemmar i IfA (Intresseföreningen för assistansberättigade) och har genom dem erhållit utmärkelsen IfA-godkänd assistansanordnare.

Vad kostar en personlig assistent?

Du betalar ingenting för din personliga assistent. Det är antingen kommunen du bor i eller Försäkringskassan som står för kostnaden beroende på hur stort ditt behov är.

Hur gör jag för att ansöka om personlig assistans i Karlskrona?

Vi hjälper till med allt gällande din personliga assistans.

När du vänder dig till oss börjar det med ett personligt möte. Vi träffas antingen hemma hos dig eller hos oss där vi tillsammans går igenom dina behov, förväntningar och eventuella frågor.

Känner du efter vårt möte att vi är rätt för dig hjälper vi dig med allt det praktiska och vi kommer sedan fortlöpande att ta hand om alltifrån löner, handledning till dina assistenter till kontakter med olika myndigheter.

Om du redan är beviljad eller vill få hjälp med ansökan om personlig assistans

Då kan du med fördel vända dig till oss. Vi hjälper dig oavsett om du redan är beviljad personlig assistans eller vill ha hjälp med att ansöka om personlig assistans i Karlskrona.