fbpx

Personlig assistans i Lund

Behöver du personlig assistans i Lund? På Furuboda Assistans sätter vi alltid kundens behov i centrum. Vi finns här för att du skall kunna leva ett så självständigt och rikt liv som möjligt, med aktiviteter och evenemang som bidrar till att du kan växa och utvecklas.

Enhetschefen säger hej!

Möt Caroline Dahlberg som är enhetschef på Furuboda Assistans i Lund. Caroline finns här för att svara på just dina frågor.

Hos oss får
du vara den du är.

För Emmy är det viktigt att få hänge sig åt sina stora intressen ridning, kaninhoppning och fotografering! Med videon om Emmy vill vi belysa att oberoende av vilka utmaningar man har i livet är det viktigt att få vara den man är. Men också visa hur viktigt det är att jobba för att förverkliga sina drömmar och idéer även om vi har olika förutsättningar!

Se filmen om Emmy här intill $

Så mycket mer än bara assistans

På Furuboda Assistans strävar vi ständigt efter att ge alla samma möjligheter till ett aktivt liv och lägger stor vikt vid att alla ska känna gemenskap i gruppen. Oavsett vem du är eller var du kommer ifrån och oavsett om du är kund eller medarbetare gör vi allt vi kan för att du ska känna dig välkommen.

Som assistansanordnare i Lund ställer vi höga krav på oss själva i alla led, för att kunna erbjuda rätt personlig assistans till dig som kund. Våra personliga assistenter i Lund hjälper dig att skapa en smidig och välfungerande vardag med utvecklande aktiviteter och en stark gemenskap.

Om du anlitar oss för personlig assistans i Lund får du inte bara tillgång till våra fantastiska assistenter, utan också en personlig anordnare som på bästa sätt ger dig det stöd du behöver.

Alla människor behöver olika sorters stöd och därför ser vi till att alltid hålla högsta kvalitet på vår omsorg och att aldrig sluta utvecklas. Hos Furuboda Assistans får du vara den du är.

Samordning

För oss är det viktigt att träffa våra kunder så att vi lär känna dig och verkligen förstår dina behov. Det är först när vi förstår dina behov och önskningar som vi kan leverera assistans sett ur ett helhetsperspektiv.

Tillgänglighet

Vi finns tillgängliga för alla under kontorstid och för våra kunder finns vi tillgängliga dygnet runt vid akuta ärenden. Oavsett om du behöver komma i kontakt med oss på kvällar, nätter eller helger så finns det alltid någon hos oss som svarar när du ringer.

Lagar & Regler

Vi har tillstånd från IVO, Inspektion om vård och omsorg, att utföra personlig assistans. Vi är medlemmar i arbetsorganisationen Fremia.

Vi ser till att du får
den assistans du förtjänar.

Fyll i formuläret så ser vi till att hjälpa dig på bästa sätt!
  Mer än bara professionell assistans – Vi ser helheten

  Med Furuboda assistans får du inte bara en personlig assistent utan även en personlig assistansanordnare. Assistansanordnaren hjälper dig med allt det praktiska arbetet som exempelvis löneutbetalningar till din assistent, planering av aktiviteter med mera.

  Vi finns tillgängliga för alla under kontorstid samt dygnet runt för våra kunder vid akuta ärenden. För oss är det viktigt att träffa våra kunder så att vi lär känna dig och verkligen förstår dina behov.

  Stöd som passar dina behov

  För oss är det viktigt att träffa våra kunder personlig så att vi kan skapa god kontakt och verkligen förstå behoven. Det är först när vi förstår vilket stöd varje person önskar som vi kan leverera personlig assistans sett ur ett helhetsperspektiv.

  Vi sätter dig som kund i centrum och det är viktigt för oss att du får möjligheten att själv bestämma hur din vardag ska se ut.

  Vad är personlig assistans
  och hur får man det?

  När du har en varaktig och omfattande funktionsnedsättning kan du ha rätt till personlig assistans.

  LSS, lagen om stöd och service, avgör vilka som har rätt till personlig assistans. Syftet med lagen är att du som har en omfattande funktionsnedsättning ska kunna leva ett självständigt liv på dina villkor. Det är du själv som bestämmer vem som ska bli din personliga assistent och det är du som avgör vad din personliga assistent ska hjälpa dig med.

  ”Att prata med Linnea Wittboldt, 27 år, är ibland som att befinna sig mitt i en ståuppshow. Hon målar sin omvärld med humor med en allvarlig underton. Nu har hon bott i egen lägenhet i Helsingborg i några år och klarar vardagen tack vare sina assistenter från Furuboda Assistans och sin bästa vän Julia Augustsson.”

  Vilka är Furuboda Assistans?

  Rötterna till Furuboda Assistans står att finna i Åhus. Sedan 1960 har den ideella Föreningen Furuboda erbjudit lägerverksamhet för personer med funktionsnedsättning och genom åren är det många som spenderat sin sommar med oss på Furuboda strand. Föreningen har sedan dess vuxit och blivit Folkhögskola.

  Med tiden sågs ett stort behov av bra assistans och det fanns många som önskade sig just Furuboda som sin assistansanordnare.I och med Föreningens redan långa erfarenhet i branschen startades Furuboda Assistans år 2005, ett assistansbolag som drivs helt utan vinstintresse.

  Vi på Furuboda Assistans sätter alltid kunden i centrum. För oss är det viktigt att du som kund får vara delaktig och att du får vara den du är!

  Vill du bli en av oss?

  På jobbet ska du känna glädje och gemenskap. Att du är en del av något meningsfullt. Det är också viktigt för oss att du, precis som våra kunder, får vara den du är.

  Vi söker ständigt nya medarbetare.

  Välkommen att söka någon utav våra lediga tjänster.

  Vad kostar en personlig assistent?

  Du betalar ingenting för din personliga assistent. Det är antingen kommunen du bor i eller Försäkringskassan som står för kostnaden beroende på hur stort ditt behov är.

  Hur gör jag för att ansöka om personlig assistans i Lund?

  Vi börjar alltid med ett personligt möte. Vi träffas antingen hemma hos dig eller hos oss där vi tillsammans går igenom dina behov, förväntningar och eventuella frågor.

  Känner du efter vårt möte att vi är rätt för dig hjälper vi dig med allt det praktiska och vi kommer sedan fortlöpande att ta hand om alltifrån löner till handledning av dina assistenter till att ha kontakt med myndigheter.

  Om du redan är beviljad eller vill få hjälp med ansökan om personlig assistans

  Då kan du med fördel vända dig till oss. Vi hjälper dig oavsett om du redan är beviljad personlig assistans eller vill ha hjälp med att ansöka om personlig assistans i Lund.