fbpx

Personlig assistans Lund

Behöver du personlig assistans i Lund? På Furuboda assistans erbjuder vi dig personlig assistans och har alltid kundens behov som fokus. Vi finns här för att hjälpa dig att leva ett så självständigt och rikt liv som möjligt.

Vi strävar hela tiden för att kunna ge alla samma rätt till ett aktivt liv och lägger stor vikt på gemenskapen i gruppen. Oavsett vem du är gör vi vårt bästa för att både kunder och personal ska känna sig välkomna. Vi ställer höga krav hos vår personal för att kunna ge rätt personlig assistans i Lund.
Anlita oss!Ring 046-270 09 99

Professionell & personlig assistans – Vi ser helheten

Med Furuboda assistans får du inte bara en personlig assistent utan även en personlig assistansanordnare. Assistansanordnaren hjälper dig med allt det praktiska arbetet som exempelvis löneutbetalningar till din assistent, planering av aktiviteter med mera. Vi finns tillgängliga för alla under kontorstid samt dygnet runt för våra kunder vid akuta ärenden. För oss är det viktigt att träffa våra kunder så att vi lär känna dig och verkligen förstår dina behov.

Vi sätter dig som kund i centrum och det är viktigt för oss att du får möjligheten att själv bestämma hur din vardag ska se ut utifrån dina behov.

.

Hur fungerar personlig assistans och hur får man det?

När du har en varaktig och omfattande funktionsnedsättning kan du ha rätt till personlig assistans.

LSS, lagen om stöd och service, avgör vilka som har rätt till personlig assistans. Syftet med lagen är att du som har en omfattande funktionsnedsättning ska kunna leva ett självständigt liv på dina villkor. Det är du själv som bestämmer vem som ska bli din personliga assistent och det är du som avgör vad din personliga assistent ska hjälpa dig med.

personlig assistans Lund

Om oss på Furuboda Assistans

Furuboda assistans startade 2005 med målet att erbjuda personlig assistans i hemmet, skolan och på arbetsplatsen.

Rötterna till Furuboda assistans står att finna i Åhus. Sedan 1960 har den ideella föreningen Furuboda erbjudit lägerverksamhet för personer med funktionsnedsättning och genom åren är det många som spenderat sin sommar med oss vid Furuboda strand. Föreningen Furuboda har under åren utvecklat sin verksamhet och är sedan 1994 en Folkhögskola.

Vi har tillstånd från IVO (Inspektionen för vård och omsorg) att bedriva personlig assistans enligt LSS och vi är även medlemmar i IfA (Intresseföreningen för assistansberättigade) och har genom dem erhållit utmärkelsen IfA-godkänd assistansanordnare.

Vad kostar en personlig assistent?

Du betalar ingenting för din personliga assistent. Det är antingen kommunen du bor i eller Försäkringskassan som står för kostnaden beroende på hur stort ditt behov är.

Hur gör jag för att ansöka om personlig assistans i Lund?

Vi börjar alltid med ett personligt möte. Vi träffas antingen hemma hos dig eller hos oss där vi tillsammans går igenom dina behov, förväntningar och eventuella frågor.

Känner du efter vårt möte att vi är rätt för dig hjälper vi dig med allt det praktiska och vi kommer sedan fortlöpande att ta hand om alltifrån löner till handledning av dina assistenter till att ha kontakt med myndigheter.

Om du redan är beviljad eller vill få hjälp med ansökan om personlig assistans

Då kan du med fördel vända dig till oss. Vi hjälper dig oavsett om du redan är beviljad personlig assistans eller vill ha hjälp med att ansöka om personlig assistans i Lund.