fbpx

Personlig assistans i Malmö

Behöver du personlig assistans i Malmö? På Furuboda Assistans sätter vi alltid kundens behov i centrum. Vi finns här för att du skall kunna leva ett så självständigt och rikt liv som möjligt, med aktiviteter och evenemang som bidrar till att du kan växa och utvecklas.

Enhetschefen säger hej!

Möt Caroline Dahlberg som är enhetschef på Furuboda Assistans i Malmö och Lund. Caroline finns här för att svara på just dina frågor.

Så mycket mer än bara assistans

Vi strävar aktivt för att kunna ge alla samma rätt till ett aktivt liv och lägger stor vikt på gemenskapen i gruppen. Oavsett bakgrund, kultur och preferenser gör vi vårt bästa för att både våra kunder i Malmö stad och för att vår personal ska känna sig välkomna och känna gemenskap. Vi ställer alltid höga krav på våra assistenter och gör vårt yttersta för att alltid kunna ge rätt personlig assistans.

Väljer du Furuboda Assistans för personlig assistans i Malmö så får du förutom tillgången till våra assistenter också en personlig anordnare som på bästa sätt hjälper dig med allt det praktiska som tillkommer. Våra personliga assistenter hjälper dig att skapa en smidig och välfungerande vardag med utvecklande aktiviteter och en stark gemenskap.

Eftersom olika personer behöver olika sorters stöd ser vi till att alltid hålla hög kvalitet på vår omsorg och att aldrig sluta utvecklas.

Samordning

För oss är det viktigt att träffa våra kunder så att vi lär känna dig och verkligen förstår dina behov. Det är först när vi förstår dina behov och önskningar som vi kan leverera assistans sett ur ett helhetsperspektiv.

Tillgänglighet

Vi finns tillgängliga för alla under kontorstid och för våra kunder finns vi tillgängliga dygnet runt vid akuta ärenden. Oavsett om du behöver komma i kontakt med oss på kvällar, nätter eller helger så finns det alltid någon hos oss som svarar när du ringer.

Lagar & Regler

Vi har tillstånd från IVO, Inspektion om vård och omsorg, att utföra personlig assistans. Vi är medlemmar i arbetsorganisationen Fremia.

Vi ser till att du får
den assistans du förtjänar.

Fyll i formuläret så ser vi till att hjälpa dig på bästa sätt!
  Mer än bara professionell assistans – Vi ser helheten

  Med oss får du utöver en personlig assistent även en personlig assistansanordnare. Din personliga assistansanordnare hjälper till med allt det praktiska arbetet som exempelvis löneutbetalningar och planering av utvecklande aktiviteter.

  Vi finns tillgängliga för alla under kontorstid och för våra kunder finns vi tillgängliga dygnet runt vid akuta ärenden. Oavsett om du behöver komma i kontakt med oss på kvällar, nätter eller helger så finns det alltid någon hos oss som svarar när du ringer.

  Stöd som passar dina behov

  För oss är det viktigt att träffa våra kunder personlig så att vi kan skapa god kontakt och verkligen förstå behoven. Det är först när vi förstår vilket stöd varje person önskar som vi kan leverera personlig assistans sett ur ett helhetsperspektiv.

  Vår utgångspunkt är att det är du som kund som står i centrum och det är viktigt för oss att du får möjligheten att själv bestämma hur din vardag ska se ut, allt utifrån dina personliga behov.

  Vad är personlig assistans
  och hur får man det?

  Om du har en varaktig och omfattande funktionsnedsättning kan du ha rätt till personlig assistans.

  Vilka som har rätt till assistans styrs av LSS, Lagen om stöd och service. Syftet med lagen är att du som har en omfattande funktionsnedsättning ska kunna leva ett självständigt liv utifrån dina villkor. Det är du själv som bestämmer vem som ska bli din personliga assistent och det är du som avgör vad din personliga assistent ska hjälpa dig med.

  ”Att prata med Linnea Wittboldt, 27 år, är ibland som att befinna sig mitt i en ståuppshow. Hon målar sin omvärld med humor med en allvarlig underton. Nu har hon bott i egen lägenhet i Helsingborg i några år och klarar vardagen tack vare sina assistenter från Furuboda Assistans och sin bästa vän Julia Augustsson.”

  Hos oss får
  du vara den du är.

  För Emmy är det viktigt att få hänge sig åt sina stora intressen ridning, kaninhoppning och fotografering! Med videon om Emmy vill vi belysa att oberoende av vilka utmaningar man har i livet är det viktigt att få vara den man är. Men också visa hur viktigt det är att jobba för att förverkliga sina drömmar och idéer även om vi har olika förutsättningar!

  Se filmen om Emmy här intill $

  Vilka är Furuboda Assistans?

  Furuboda Assistans startade 2005 med målet att erbjuda personlig assistans i hemmet, skolan och på arbetsplatsen.

  Rötterna till Furuboda Assistans står att finna i Åhus. Sedan 1960 har den ideella Föreningen Furuboda erbjudit lägerverksamhet för personer med funktionsnedsättning och genom åren är det många som spenderat sin sommar med oss vid Furuboda strand. Föreningen Furuboda har under åren utvecklat sin verksamhet och är sedan 1994 en Folkhögskola.

  Vi har tillstånd från IVO (Inspektionen för vård och omsorg) att bedriva personlig assistans enligt LSS och vi är även medlemmar i IfA (Intresseföreningen för assistansberättigade) och har genom dem erhållit utmärkelsen IfA-godkänd assistansanordnare.

  Vill du bli en av oss?

  På jobbet ska du känna glädje och gemenskap. Att du är en del av något meningsfullt. Det är också viktigt för oss att du, precis som våra kunder, får vara den du är.

  Vi söker ständigt nya medarbetare.

  Välkommen att söka någon utav våra lediga tjänster.

  Vad kostar en personlig assistent?

  Du betalar ingenting för din personliga assistent. Det är antingen Malmö kommun eller Försäkringskassan som står för kostnaden beroende på hur stort ditt behov är.

  Hur gör jag för att ansöka om personlig assistans i Malmö stad?

  När du vänder dig till oss börjar det med ett personligt möte. Vi träffas antingen hemma hos dig eller hos oss där vi tillsammans går igenom dina behov, förväntningar och eventuella frågor.

  Känner du efter vårt möte att vi är rätt för dig hjälper vi dig med allt det praktiska och vi kommer sedan fortlöpande att ta hand om alltifrån löner, kontakt med myndigheter och ge handledning till dina assistenter.

  Om du redan är beviljad eller vill få hjälp med ansökan om personlig assistans

  Då kan du med fördel vända dig till oss. Vi hjälper dig oavsett om du redan är beviljad personlig assistans eller vill ha hjälp med att ansöka om personlig assistans i Malmö.