fbpx

Personlig assistans i Malmö

Behöver du personlig assistans i Malmö? På Furuboda assistans ger vi dig personlig assistans och sätter alltid kundens behov i centrum. Vi finns här för att hjälpa dig att leva ett så självständigt och rikt liv som möjligt, med aktiviteter och evenemang som hjälper dig att växa och utvecklas.

Vi strävar aktivt för att kunna ge alla samma rätt till ett aktivt liv och lägger stor vikt på gemenskapen i gruppen. Oavsett bakgrund, kultur och preferenser gör vi vårt bästa för att både kunder och personal ska känna sig välkomna och känna gemenskap. Vi ställer alltid höga krav hos vår personal för att kunna ge rätt personlig assistans i Malmö.
 
Väljer du Furuboda Assistans för personlig assistans i Malmö så får du förutom en professionell personlig assistent också en personlig anordnare som på bästa sätt hjälper dig det praktiska som tillkommer. Våra personliga assistenter hjälper dig att skapa en smidig och välfungerande vardag med utvecklande aktiviteter och en stark gemenskap.
Anlita oss!Ring 0739-41 46 76

Mer än bara professionell assistans – Vi ser helheten

Med oss får du utöver en personlig assistent även en personlig assistansanordnare. Din personliga assistansanordnare hjälper till med allt det praktiska arbetet som exempelvis löneutbetalningar till din personliga assistent, planering av utvecklande aktiviteter med mera.

Vi finns tillgängliga för alla under kontorstid och för våra kunder finns vi tillgängliga dygnet runt vid akuta ärenden. Oavsett om du behöver komma i kontakt med oss på kvällar, nätter eller helger så finns det alltid någon hos oss som svarar när du ringer.

För oss är det viktigt att träffa våra kunder så att vi lär känna dig och verkligen förstår dina behov. Det är först när vi förstår dina behov och önskningar som vi kan leverera assistans sett ur ett helhetsperspektiv.

Vår utgångspunkt är att det är du som kund som är i centrum och det är viktigt för oss att du får möjligheten att själv bestämma hur din vardag ska se ut utifrån dina personliga behov.

Vad är personlig assistans och hur får man det?

Om du har en varaktig och omfattande funktionsnedsättning kan du ha rätt till personlig assistans.

Vilka som har rätt till assistans styrs av LSS, Lagen om stöd och service. Syftet med lagen är att du som har en omfattande funktionsnedsättning ska kunna leva ett självständigt liv utifrån dina villkor. Det är du själv som bestämmer vem som ska bli din personliga assistent och det är du som avgör vad din personliga assistent ska hjälpa dig med.

personlig assistans Malmö

Om Furuboda Assistans

Furuboda assistans startade 2005 med målet att erbjuda personlig assistans i hemmet, skolan och på arbetsplatsen.

Rötterna till Furuboda assistans står att finna i Åhus. Sedan 1960 har den ideella föreningen Furuboda erbjudit lägerverksamhet för personer med funktionsnedsättning och genom åren är det många som spenderat sin sommar med oss vid Furuboda strand. Föreningen Furuboda har under åren utvecklat sin verksamhet och är sedan 1994 en Folkhögskola.

Vi har tillstånd från IVO (Inspektionen för vård och omsorg) att bedriva personlig assistans enligt LSS och vi är även medlemmar i IfA (Intresseföreningen för assistansberättigade) och har genom dem erhållit utmärkelsen IfA-godkänd assistansanordnare.

Vad kostar en personlig assistent?

Du betalar ingenting för din personliga assistent. Det är antingen kommunen du bor i eller Försäkringskassan som står för kostnaden beroende på hur stort ditt behov är.

Hur gör jag för att ansöka om personlig assistans i Malmö?

När du vänder dig till oss börjar det med ett personligt möte. Vi träffas antingen hemma hos dig eller hos oss där vi tillsammans går igenom dina behov, förväntningar och eventuella frågor.

Känner du efter vårt möte att vi är rätt för dig hjälper vi dig med allt det praktiska och vi kommer sedan fortlöpande att ta hand om alltifrån löner, kontakt med myndigheter och ge handledning till dina assistenter.

Om du redan är beviljad eller vill få hjälp med ansökan om personlig assistans

Då kan du med fördel vända dig till oss. Vi hjälper dig oavsett om du redan är beviljad personlig assistans eller vill ha hjälp med att ansöka om personlig assistans i Malmö.